Ha kíváncsi vagy miként reformáljuk meg a lakhatást, hogy a fenntartható, élhető, kifizethető otthonokhoz ne csak a kiváltságosok jussanak hozzá, olvasd végig ezt az oldalt, és jelentkezz te is otthonkert közösségünkbe!

Bee-HOME Otthonkert, a lakhatás forradalma!

Ha kíváncsi vagy miként reformáljuk meg a lakhatást, hogy a fenntartható, élhető, kifizethető otthonokhoz ne csak a kiváltságosok jussanak hozzá, olvasd végig ezt az oldalt, és jelentkezz a közösségünkbe!

Miért van szükség a lakhatás forradalmára?

Az emberiség túlnépesedett. A lakóhelyén túl sok problémával küszködik. A zsúfoltság, a rezsi költségek, a hulladék mennyiség, a zaj, a piszkos levegő, a vírusok, a szomszédok, az infláció, a várható energia hiány a drasztikusan megemelkedett árak mellett, a bizonytalan munkahely, a bizonytalan jövő, flusztrálttá, beteggé teszi az embert.
Nem véletlen a vágy, hogy minél többször elmenni otthonról, kirándulni, nyaralni feltöltődni egy más környezetben. Ezek rövid időszakos elvonulások, legtöbbször hosszú hétvége, jó esetben egy 7 napos nyaralás, pedig jóval hosszabb időszakra van szükségünk a regenerálódáshoz.
Egy új környezet, egy új életvezetés, új kapcsolatok teremthetik meg a civilizációs betegségekből való kigyógyulást!

A civilizáció pozitív hozadékait megtartani, de mégis nyugodtabb, inspirálóbb környezetbe hogyan, ill. hová lehet költözni? Az egyik szempont az az épület, lakás amiben élni szeretnénk milyen anyagokból épül? Ma már ezek a bio építészeti anyagok, amelyek ugyanolyan stabilak, hosszú élettartamúak, előállításuk alig igényel CO2 kibocsátást, működésükben szintén alig bocsátanak ki CO2-t, környezettudatosak, energiahatékonyak akár plusz energiás házak, lakóterületük antiallergén hatású, páratartalmat anyagában szabályzó egészséges otthon. Szempont lehet, ha újabb és újabb lakóhelyeket, környezeteket szeretnék felfedezni, el, vagy tovább vonulni, akkor a házam szállítható, adott esetben modul legyen, vagy akár tovább is gördíthető, mint a Tiny House.

Meg kell találni a megfelelő helyszínt is, ahol akár életvitel szerűen, vagy alkalmanként használjuk. Európa számtalan helyszínén található ilyen terület, lakó közösség.

Magyarországon is az igények alapján a gróf Károlyi Sándor Mezőgazdasági Innovációs Szövetkezet és a Bee-HOME rendszergazda Wanderhouse LLC. közös szervezése alatt van több lakóközösség.

Azonban felvetődik a kérdés, hogy az új életvitelhez szükséges, energia takarékos, alacsony rezsijű, egészéges klímájú otthont, hogyan és miből finanszírozzuk? Az átlagosan 15% kamatú hitel, ami sokak számára a felvételi kritériumok, vagy a magas törlesztőrészletek miatt szóba sem jöhet. A Bee-HOME lakhatási programban erre is van megoldás! A finanszírozási modell nem csak a forrást teremti meg, az egészséges otthon létrehozásához, de biztosíthatja a működtetéshez szükséges költségeket is.

Én csak ajánlani tudom a Bee-HOME lakhatási modellt, amely célja, hogy elérhetővé tegye bárki számára, az alacsony rezsi költségű, vagy akár a rezsi mentes, és egészséges anyagokból épülő otthonokat!
Kárpáti József az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén belül működő Környezettudatos, és Szerelt Technológiás Szakmai Tagozat a MAKÉSZ volt elnöke

Magyar Fenntarthatósági Csúcs – Kárpáti József - MAKÉSZ elnök videója

Lakásvásár - 2023.01.12. - hatoscsatorna

Radar - Ökoház (2022-05-17) - HÍR TV

Boldogság a világ végén egy jurtában - Mindentől távol, de a mindenséghez közel

A Bee-HOME Otthonkert programban megalkottunk egy modellt, ami lényege, hogy a közösség bevonásával “Holiday Parkokat”, “Otthonkerteket” hozunk létre, ahol letelepítjük és üzemeltetjük a Tiny House, és az alacsony energia igényű fenntartható fix telepítésű lakóegységeket.
Ezzel leegyszerűsítve a beszerzési, építési folyamatokat, ezáltal bárki számára lehetőséget adva a rövid, és hosszútávú, fenntartható lakhatásra, ami valódi stabilitást ad a bizonytalan időkben is!

A lakhatási modellünk alapját a Dániából induló Co-Housing, azaz a közösségi lakhatás adja.
Ennek a modellnek a lényege, hogy azonos gondolkodású emberek laknak egy fenntartható lakóparkban, lakóközösségben.
Minden Co-housing közösségben van közösségi tér, valamint permakultúrás kert.
A közösség tagjai az önkéntesség elve alapján vállalnak feladatokat, amivel nem csak a közösségnek, hanem saját maguknak is biztosítva a kényelmes életet.

Minden közösségi tag, aki hosszabb távon decentralizált lakhatási formában kíván élni, annak ideális a Bee-HOME Otthonkert.

Otthonkertek elemei, szolgáltatásai:

Önálló telekrész (saját, vagy bérelt lakóegység, Tiny House, vagy fix Ökoház)
Parking Spot (vendégparkoló, lakókocsi, lakóautó, és egyedi építésű lakóbuszok, Tiny House is)
Farm shop
Büfé, étterem, street food
Műhely, tároló, termény feldolgozó
Megújuló energia, biogáz, nap, szélenergia
Fenntartható szemétgazdálkodás, újrahasznosítás
Ivóvíz, és esővíz tároló és tisztító rendszer
Öko szennyvízgazdálkodás, tisztítás
Közösségi permakultúrás biokert Közösségi farmház
Játszó, és szabadidős terület

A videók nagyrészt angol nyelven vannak, aki nem tud jól angolul, javasoljuk a felirat bekapcsolását, majd a “Beállítások” alatt a “Feliratok”, majd az “Automatikus fordítás” pontban válaszd ki a “Magyar” feliratot. Nem tökéletes, de a lényeg érthető!

Co-housing közösségek:

WindSong Cohousing Canada

Ann Arbor, Michigan USA

TED előadás, közösségi lakhatás

Cambridge, Anglia

Hogy jön létre egy lakóközösség?

Lakhatási modellünk egyik alapja a Tiny House, amely megadja a valódi szabadságot:

Élet guruló otthonban kisbabával.

Tiny House, egy gyönyörű helyen.

Airbnb Tauranga, Új Zéland

Családi Tiny House

Egy modern Tiny House

Egy Gamer Tiny House

Legjobb ötletek kis terekhez

Tiny House közösségek:

Luxus Tiny House falu, Arizóna

Több, mint 700 Tiny House, Tennessee

Florida központjában

Tiny House közösség Kaliforniában

Block-Ticket Program


Jutalom mértéke 24 hónap alatt:
0

A futamidő végén kapott teljes összeg:
0$

Amennyiben ez megfelelő számodra, indítsd
el a programot

Kosárba teszem

Regisztrálj ingyenesen, légy része a közösségünknek. A regisztrációval hozzáférsz a tagsági tartalmakhoz, amiket el tudod küldeni, meg tudod osztani saját ajánlói linkeddel. Mindezt minden kötelezettség nélkül!

Amennyiben az általad megosztott linkekre realizált vásárlásokból passzív bevételsz akarsz, erre is van mód, ekkor egy havidíj ellenében kiemelt jutalékra leszel jogosult. Részletekért látogass el a Partner leszek oldalra.

[rtwwwap_aff_reg_page]