FORMÁLHATJUK-E A SZEMÉLYISÉGÜNKET? 

GESZTI+ 6. epizód: FORMÁLHATJUK-E A SZEMÉLYISÉGÜNKET? vendégek: Sterczer Hilda, Buda László


Forrás: youtube.com

A Geszti+ hatodik adásában a fő kérdés így hangzik: formálhatjuk-e személyiségünket vagy ezt leginkább életünk nagy krízisei és traumái teszik meg helyettünk? A mostani adás első részében Friderikusz és Geszti maguk is számba veszik, hányszor változott meg személyiségük eddigi életük során.

A podcast első vendége Sterczer Hilda, hegymászó arról beszél, hogy miért a veszélyes hegymászás lett az ő komfortzónája és miként ment szembe akár az orvosok
jövendöléseivel is, hogy megtalálja önbecsülésének terepét. De további kérdések is felmerülnek a beszélgetésben, például az, hogyan dolgozta fel saját személyes ambícióinak és az anyai szerepnek a konfliktusát, mennyire alakította át személyiségét Erőss Zsolttal közös élete, majd első férje tragikus halála, és hogyan kerülte el, hogy a gyász váljon identitásává.

A podcast második részében Buda László, pszichiáter társaságában evezünk ismeretlen vizekre. A pszichoterapeuta szerint az, aki magabiztosan állítja, hogy tudja, ő kicsoda, gyanús. De vajon miért? Mi az két fázis, amelyben személyiségünk felépül, hogy aztán lebonthassuk és igazán megérthessük saját karakterünket? Miért érdemes időt adni magunknak, hogy beszélgessünk a testünkkel, illetve jelenbeli és időskori önmagunkkal? Miféle bölcsesség vezethet a természetes önszeretethez?

Bővebben >>

[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.