Bélflóra – a bennünk élő társadalom. 1 rész. (Antal Vali zoom előadás)


Forrás: Youtube

A legtöbben úgy hisszük, hogy a szervezetben élő baktériumok a megbetegedések vagy egyes betegségek kialakulásának az okai, de azt vajon tudtad, hogy több milliárd hasznos baktérium is él bennünk? Sőt, a mikrobiom – azaz a belső ökoszisztéma, amely jótékony hatással van beleink egészségére és immunrendszerünkre – is baktériumokból áll.

Egyes kutatók szerint az összes betegség több, mint 90 százaléka valamilyen módon visszavezethető a bélrendszer és a mikrobiom egészségére. Akár hiszed, akár nem, a mikrobiomod mikrobák billióinak ad otthont, különféle organizmusoknak, amelyek az emberi test szinte minden funkcióját valamilyen módon szabályozzák.

A bélrendszer mikrobiom fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: a megromlott bélrendszeri egészség hozzájárul a szivárgó bél szindrómához és az autoimmun betegségekhez, demenciához, és olyan elváltozásokhoz, mint az ízületi gyulladás, a szívbetegség és a rák, miközben egészségünk, termékenységünk és élettartamunk is nagymértékben függ a bélrendszerünkben megtelepedett élőlények egyensúlyától.

Bővebben >>

[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.