Az elektromos autó ötöd annyira káros? De az akkumulátor gyártás? Ne hagyjuk magunkat félrevezetni!


Forrás: Youtube

De az akkumulátor gyártás káros!
Mindent is kalkulálva 15-50 ezer kilométer alatt már környezetkímélőbbé válik az elektromos autó! Egy autót többszázezer, akár millió kilométerre gyártanak. Valamint, ha napelemmel töltjük, és a ma elérhető leghatékonyabb módon gyártunk, már 7-12 ezer kilométer alatt behozhatja az akkumulátor és a napelem rendszer gyártásának károsanyag kibocsátását. Csak a napelem rendszer gyártása már 3-7 hónap alatt visszahozza a CO2 lábnyomát.

Mindent egybe véve ma már kijelenthető, óvatos becsléssel számolva is, hogy egy elektromos autó, teljes életciklusát véve alapul, minimum fele, de inkább ötöd annyi kárt okoz mint a belsőégésű autók. És ez a jelen. A jövőben ez az arány még jobb lehet.

És lokálisan, a városban ráadásul nulla a károsanyag kibocsátása! Azaz, nem leszünk betegek tőle. A benzines és dízel autók okozta betegségek kezelése iszonyatosan sok felesleges költséget ró a társadalomra. Többlet adó. Felesleges várólisták.

Ne hagyd magad félrevezetni!

És még csendes is. Nincs zajszennyezés. Kevesebb a stressz.

Nem koszolja össze az épületeket, hidakat. Nem kell miatta takarítani, festeni újra és újra. Többlet adó, felesleges kiadás.

Kobalt? Gyerekek bányásszák!
A legújabb akkumulátorokban már nincs kobalt.

Rendkívül vízigényes az akkumulátor gyártása!
Egyre kevesebb vizet használnak már most is, és ez roham tempóban fejlődik.

De a kukában landol a hibás akkumulátor!
Nem. Már most 95-98%-ban újra tudják hasznosítani. És olcsóbb újrahasznosítani, mint újra előállítani. Valamint a benzin és dízel kipufogógázt hogyan lehet újrahasznosítani? Hogyan lehet szellőztetni a Föld bolygót?

Ha megengedheti magának valaki a váltást, ne gondolkodjon sokat! Ha nem, akkor is célszerű tudni a fentieket. Ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

Kompromisszum? Igen, ha nem tudod otthon tölteni, vagy ha állandóan rohansz és gyakran autózol sokszáz kilométert. Semmi baj, fejlődik a technológia. Eljön majd az idő, amikor mindenkinek lehet. Idővel lesz majd mindenkit kiszolgáló elektromos autó.

A valódi zöld közlekedési megoldás addig is a séta, a kerékpározás, rollerozás, esetleg még a lovaskocsi. 😉

CO2 térkép:
https://app.electricitymaps.com/

Bővebben >>

További videók a témában:

[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.