EGY SZOMBATHELYI SRÁC VILÁGRASZÓLÓ TALÁLMÁNYA: Mészáros Dávid, a Smartkas alapítója

Zöldség és gyümölcs termelés az év minden hónapjában, teljesen automatizált módon, kis területi igénnyel, 25-50-szer gyorsabban


Forrás: youtube.com

Mészáros Dávid néhány éve felkerült az amerikai Forbes magazin 30 legtehetségesebb 30-on aluli fiatal listájára. Azzal vált világhírűvé, hogy létrehozta és Hollandiában bejegyeztette a Smartkas nevú cégét, amely megújuló energiát használó okosüvegházakat, azaz beltéri vertikális farmokat tervez és épít. Ezek az okosüvegházak pedig arra alkalmasak, hogy teljesen automatizált, mesterséges intelligencia irányította környezetben, az év minden hónapjában, kis területi igénnyel termelni tudnak olyan zöldségeket és gyümölcsöket, amiket az adott országok nélkülük csak importtal tudnának kiváltani. Ilyen az eper és más bogyósok, a paradicsom, a paprika, salátafélék, gyógynövények, de a vanília, a wasabi, a sáfrány vagy a komló is. Növekedési ciklusuk a terménytől függően 25-50-szer gyorsabb, mint egy sima üvegházi növényé, és a teljesen kontrollált körülmények hatására januártól decemberig tart a folyamatos szüret, miközben nem használnak semmilyen permetszert.

Mészáros Dávid eredetileg jogi mesterszakos tanulmányaira költözött ki Hollandiába, aztán ott maradt és rövidesen európai uniós mezőgazdasági és okosváros-projektekkel kezdett foglalkozni: nyolc év alatt kb. 40 sikeres projekt menedzselése közben kitanulta, hogyan lehet saját bizniszt építeni, amellyel ma már nem kevesebbet bizonyít, mintsem, hogy valójában sokkal egyszerúbben megoldható lenne az egész emberiség ellátása zöldséggel, gyümölccsel. Nem véletlen, hogy Dávidot és cégét két-három év alatt a világ számos országában megismerték, elnökök fogadják, királyi családokkal, emírekkel köt megállapodásokat találmányára.

A Friderikusz Podcast vendége ezúttal Mészáros Dávid.

Bővebben >>

Forrás: youtube.com
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.