A jövő élelmiszer-termelése vagy csupán kisegítő lehetőség a vertikális mezőgazdaság?

Salátatermesztés pincében.


Forrás: nepszava.hu

Az éghajlatváltozás, a növekvő népesség, a talajok kimerülése mind kihívást jelentenek a mezőgazdaság számára. Miközben a nehezedő körülmények ellenére egyre több élelmet kéne termelni, hogy biztonságosan kiszolgálhassuk a növekvő népesség igényeit. A vertikális farmok megteremtik a lehetőséget arra, hogy beltérben, a világon bárhol, egész évben, azonos minőségű növényeket termesszünk, vegyszermentesen és a hagyományos mezőgazdasághoz képest sokkal kevesebb víz felhasználásával – írja Kis Anna, meteorológus, a földtudományok doktora a Másfélfok.hu környezetvédelmi oldalon megjelent elemzésében.

Európában az egyik legnagyobb vertikális farm Németországban található, de például Finnországban vagy Csehországban sem ismeretlen a fogalom. A legnagyobb a kontinensen a dán Nordic Harvest, amely évente ezer tonna élelmet termel. Budapest belvárosában található a bedrock.farm, ami egy száz négyzetméteres pincegazdaság, az Újpesten található Tungsram vertikális farmján a salátanövények és mikrozöldek mellett például paradicsom, kapor és koriander is nő. Debrecenben pedig arra is lehetőségünk nyílik, hogy meglátogassunk egy ilyen gazdaságot.

Bővebben >>

Forrás: nepszava.hu
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.