Ilyen se volt még: egy iskolakörzet feljelentette a technológiai óriáscégeket, mert közösségi médiafüggőt csináltak a gyerekekből

A Seattle városi iskolai körzet eddig még nem látott pert indított, amelyben a nagy technológiai cégeket vádolják a fiatalok közösségi médiafüggőséggel való megmérgezéséért – számol be a hírről a Bloomberg.


Forrás: portfolio.hu

A Seattle városi iskolai körzet példátlan pert indított, amelyben a nagy technológiai cégeket vádolják a fiatalok közösségi médiafüggőséggel való megmérgezéséért, mondván, hogy az iskolák nem tudják teljesíteni oktatási küldetésüket, amíg a diákok szorongástól, depressziótól és más pszichológiai problémáktól szenvednek.

A Seattle-i szövetségi bíróságon pénteken késő este benyújtott kereset szerint az Alphabet, a Meta Platforms, a Snap és a TikTok tulajdonosa, a ByteDance felelős azért, hogy a fiatalok a platformjaik függőivé váltak, és mentális egészségügyi válságot okoztak náluk. A kerület több mint 100 iskolát foglal magában, és mintegy 50 ezer gyereket szolgál ki.

Úgy tűnik, hogy a kereset az első ilyen jellegű kereset az Egyesült Államokban, amelyet egy iskolai körzet indított, miután tavaly több tucat család nyújtott be hasonló keresetet – számol be a hírről a lap.

Bővebben >>

Forrás: portfolio.hu
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.