GESZTI+ 9.: SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN. Vendég: Pásztor Anna előadó-dalszerző, Vágyi Petra szakpszichológus


Forrás: Youtube

A 9. epizód elején Friderikusz Sándor és Geszti Péter felidéznek egy-egy saját viselkedési sémát, amelytől életük során meg akartak szabadulni.

A mostani podcast első vendége Pásztor Anna, az Anna and the Barbies dalszerző-énekese, akivel arról beszélget Geszti Péter, hogy mennyiben játszik szerepet Anna harcosságában, igazság- és szabadságkeresésében az, hogy – miként ő fogalmaz – nem éppen a megfelelő pillanatban született. Mitől kapott gellert Anna a családjában tinédzserként? Hogyan tudott új nővé válni, amikor fel kellett dolgoznia első gyermeke elvesztésének óriási traumáját? Miként viseli a szabadság korlátait anyaként, mit ad tovább gyerekeinek, mintaként? Mit jelent az, hogy „Szent Johannából fullos ribanccá” akart lenni, és miért döntött így?

Második vendégünk Vágyi Petra, klinikai szakpszichológus, akivel a sématerápia terepére merészkedünk. Miért esünk bele életünk során ugyanazokba a hibákba, és mit jelent az, hogy “életcsapda”? Milyen gyerekkori szükségletek és hiányok vezethetnek felnőtt korunkban tévutakra bennünket? Miféle „sebzett gyermek” és „belső szülő” üzemmód viheti viselkedésünket negatív irányba, és milyen megküzdési módokkal szabadulhatunk meg káros sémáinktól?

Bővebben >>

[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.