Két órára Budapesttől a lakhatás alapjog, az emberek büszkék, ha önkormányzati bérlakásban élnek


Forrás: www.forbes.hu

A világ legélhetőbb városában jártunk, ahol a budapesti mediánbér töredékéért lehet válogatni az albérletek között. Ehhez egy merőben más szemlélet és rendszer társul, a lakók pedig azt sem bánják, hogy a fizetésük 1 százalékát erre kell fordítaniuk.

„Földeket kell felvásárolni, amihez közpénzre van szükség, ehhez pedig adót kell fizetni. És persze politikai akarat, az emberek akarata is kell” – mondta a Forbes.hu-nak a bécsi önkormányzati lakásfenntartó, a Wiener Wohnen nemzetközi kapcsolattartója, Christian Schantl. Megkérdeztük tőle, mit tenne, ha ő lenne a budapesti lakásügynökség vezetője. Annak is utánajártunk, hogyan lehetséges az, hogy Bécsben akár havi 120 ezer forintért is bérelhető lakás.

Bejött a különutas politika: mindenki eladott, ők vettek!

Bővebben >>

Fotó: Sebestyén László
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.