Walipini – Boldogságot hozhat a földbe ásott üvegház


Forrás: www.sokszinuvidek.24.hu

Csak a mesékben van örökké termő növény, ahol az év minden napján lehet szüretelni a friss termést. Vagy nem is? Mindannyiunknak lehet hasonló a saját kertjében, ráadásul egész olcsón. A kulcsszó a walipini.

A dél-amerikai indiánoktól származó walipini az üvegház és a pince keveréke, vagyis a kettő pozitív tulajdonságait ötvözi. Kihasználhatjuk vele a pince, vagyis a föld szigetelőképességét, nyáron hűt, télen pedig fűt. Viszont, mivel a teteje átlátszó, a nap fényét és melegét is hasznosíthatják a cseperedő növények. Az üvegháznál megoldandó problémát jelent télen a melegítése, nyáron pedig adott esetben a hűtése, ezt a walipininél a természet megoldja, de legalábbis erősen rásegít, kiegyensúlyozottabb marad a hőmérséklet minden évszakban.

Bővebben >>

RADNAI KATALIN
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.