Modulház, konténerház, avagy készház: alternatív építési körkép praktikus információkkal

Az ingatlanárak elszabadulása miatt egyre többször javasolják a készházakat, modulházakat, konténerházakat a hagyományosan épített házak helyett. Miből és hogyan lehet ma építkezni Magyarországon, mik az előnyei, hátrányai, és mennyire jók energetikai szempontból a különböző épületek? Alternatív házkörkép a Világgazdaságtól.


Forrás: vg.hu

Egyre többször kerülnek szóba alternatív, gyors és olcsón kivitelezhető megoldásként a könnyűszerkezetes, szerelt, modul- és konténerházak a hagyományosan épített házak helyett az építkezni készülők körében. Jellemzően az utóbbi időben elszabadult építési költségek és ingatlanár-robbanás miatt keresnek sokan alternatív megoldásokat. Új adalék a kérdéshez az energiaár-robbanás, amely az energiatakarékos, gazdaságosan üzemeltethető házak iránti keresletet sokszorozta meg.

A megszokottól eltérő házépítés témájában Borka Árpádot, a MAKÉSZ Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás Vállalatok Szövetségének elnökségi tagját, a Kp Sales House Kft. fejlesztési vezetőjét kérdeztük, aki negyedszázada foglalkozik fenntartható házak gyártásával és építésével.

Bővebben >>

A Solar Decathlonra felépített, a pécsi egyetemisták által tervezett magyar épület kivitelezés közben
 Forrás: Energy Friend Home
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.