A készházak az ingatlanpiac elektromos autói, robbanásszerű fejlődés várható

Bár évről évre egyre több készház talál magyar gazdára nálunk is, az igazi áttörést az első Nemzeti Mintaházpark létrehozása jelentheti. Az ÉVOSZ kifejezetten ezekre az épülettípusokra szakosodott osztályának képviselőivel boncolgattuk e konstrukciók előnyeit és hátrányait.


Forrás: index.hu

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetségén (ÉVOSZ) belül létezik a Magyar Környezettudatos és Szerelt Technológiás vállalatok Szövetsége (MAKÉSZ), amelynek célja a magyar piacon a megfelelő technológiát alkalmazó és a minőséget garantáló készházakat gyártó és forgalmazó vállalkozások népszerűsítése, a megrendelők bizalmának erősítése.

A JOG NEM TESZ KÜLÖNBSÉGET EGY HAGYOMÁNYOS, TÉGLAÉPÍTÉSŰ, VALAMINT EGY KÉSZHÁZ KÖZÖTT.

Ezáltal téves az a következtetés, melyet számos cég közvetít az ügyfelek felé, hogy a szállítható mobil házak, modulházak, konténerházak bármilyen engedély nélkül telepíthetőek – hívta fel a figyelmet Kárpáti József, a MAKÉSZ elnöke, valamint Borka Árpád, a szervezet elnökségi tagja.

Rámutattak arra is, hogy Magyarországon minden 300 négyzetméternél kisebb hasznos alapterületű lakhatásra alkalmas családiház-építés esetén úgynevezett egyszerű bejelentést kell tenni egy építészmérnök által készített dokumentáción keresztül, melyhez statikus, energetikus, épületgépész, villamostervező által elkészített szakági anyagokat kell csatolni.

Bővebben >>

Kárpáti József
Fotó: Kaszás Tamás / Index
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.