Florida betiltotta a CBDC-ket az államban


Forrás: www.bitcoinbazis.hu

Florida állam lett az első állam az Egyesült Államokban, amely törvényileg tiltotta meg a Központi Banki Digitális Pénzek (CBDC-k) használatát. Még május 12-én jelentette be a hírt Ron DeSantis, az állam republikánus kormányzója a Twitteren. Tweetjében kiemelte, hogy a döntéssel megakadályozható az, hogy a jövőben CBDC-ket ismerjen el a floridai állam. Azt tegyük hozzá, hogy a lépés ugyan az összes CBDC-t betiltja, de valójában a fő cél a Biden-kormány által tervezett digitális dollár bevezetésének megakadályozása.

Florida nem az egyetlen, aki küzd a CBDC-k ellen

DeSantis rámutatott, hogy így próbálják meg “megvédeni a magánszemélyeket pénzügyeik kormányzati megfigyelésétől”. Nem ő az egyetlen ilyen politikus, a republikánusok úgy általában CBDC-ellenes politikát folytatnak. Úgy gondolják, hogy a CBDC-k túl nagy hatalmat adnak a központi bankok kezébe és megakadályozzák a megfigyelés nélküli tranzakciók végrehajtását. DeSantis még márciusban a “társadalmilag felelős pénzügyeknek” vagy zöld pénzügyeknek is nevezett ESG kormányzati irányvonal elleni ellenállásra is felszólította a republikánus államokat. Szerinte ugyanis az ESG veszélyezteti a szabadpiaci versenyt és hátrányba hozza az amerikai gazdaságot. Természetesen van egy másik irányvonal is, a pénzügyi szektor és a bankok (értelemszerűen) úgy látják, hogy a CBDC-k hamarosan mindenképpen meg fognak jelenni, a fiat pénzek természetes evolúciójának eredményeként.

Bővebben >>

Forrás:bitcoinbazis.hu
[rtwwwap_aff_reg_page]

Nyilatkozat: az oldalunkon megjelenített rövid tartalmat, a forrásként megnevezett eredeti cikk alapján tettük közzé. A cikkben közölt adatok, információk a forrás cikkben foglaltak szerint van, így annak tartalmáért semmilyen jogi, vagy erkölcsi felelősséget nem vállalunk.

Oldalunk az AirTheCash közösségi információs portál kizárólag olyan írásokat, cikkeket tesz közzé, amelyek a közösség érdeklődésére és a pozitív fejlődésére hasznos tartalmat képvisel.